Oogstfeest – 21 september 2014

Oogstfeest in de Kapeltuin

In het kader van de Burendag van het Oranjefonds nodigt
Vereniging De Kapeltuin Breda u van harte uit.

De Kapeltuin op weg naar Oogstfeest 2013 079

Wanneer?
Zondag, 21 september van 14.00 tot 18.00 uur

Voor wie?
Iedereen van 0 tot 99.

Wat?
14.00 -14.30 uur: Welkomstwoord en muziek van het trio Kholem

Het ensemble A Kholem (een Droom) vertolkt liedjes uit de Jiddische traditie op een eenvoudige, direct aansprekende wijze. Ze gaan over zeer menselijke onderwerpen als vreugde en verdriet, kinderen en grootouders, en worden op een soms gevoelige, soms zeer hartstochtelijke manier gebracht.

Zangeres Yvonne Lewin betitelt zichzelf wat spottend als "zingende grootmoeder", maar de jeugdige passie spat nog van haar optredens af. Van alles heeft ze gedaan op zanggebied, tot Gregoriaans aan toe. Pas op oudere leeftijd kwam de interesse voor het Jiddisje lied, gevoed door diverse workshops die ze bij Shura Lipovski volgde. Van het een kwam het ander en nu treedt ze alweer heel wat jaren op bij diverse gelegenheden, van huiselijke bijeenkomsten tot grote exposities.

Accordeonist Joost Tholhuijsen had als kind lange tijd pianolessen. Tijdens zijn studie was er een tijdelijke stilstand in het beoefenen van muziek, maar toen hij de accordeon ontdekt had, laaide de passie pas op. Al vele jaren begeleidt hij solisten in disverse genres en (smartlappen)koren.

Percussioniste Yvonne Simjouw, komend vanuit een heel andere discipline, beleeft zichtbaar plezier aan het spelen met A Kholem. Bij het trio speelt zij cajon, Haar hoofdinstrumenten zijn de conga en de djembe, waar ze vele opzwepende ritmes uit weet te halen. Ze beschikt over een heel goede zangstem en vult vaak enthousiast de solozang aan.

15.30 uur: Muziek van het trio Kholem

16.00 uur: Zelf stokbrood bakken op een kampvuur

17.00 uur: Aardappelen uit de tuin poffen

Doorlopend:
Springkussen en schminken voor de kinderen, rondleidingen, poffertjes, koffie/thee met iets lekkers, pompoensoep vers van de tuin,

kunst in de kapel en beelden in de tuin en op het water,

optredens door diverse artiesten,

“wenslijn” voor wensen in de buurt,

verkoop van pompoenen en zonnebloemen.
Zelf meebrengen:
Wens voor de buurt en gepast geld
Waar?
In de Kapeltuin, naast de 16e-eeuwse kapel van Gageldonk en
achter de Bethlehemkerk.

Vereniging De Kapeltuin Breda
U kunt ook lid of donateur worden.
www.dekapeltuinbreda.nl

Comments are closed.

De Kapeltuin Breda